Loading...
Çiğ sütün, ısıtılarak içindeki zararlı mikroorganizmalardan ve hastalık yapabilecek bakterilerden arındırılması işlemine pastörizasyon denir. Saniyeler içerisinde yapılan bu işlem sayesinde, sütün besin değeri korunur, herhangi bir kayıp gerçekleşmez. Sadece zararlı bakterilerden arındırılarak, yararlı bakteriler korunur. Süt ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketilebilmesi için mutlaka pastörize edilmesi gerekir.
Sütlerimizi, anlaşmalı olduğumuz Bakanlık Onaylı Hastalıktan Ari İşletme Belgesi olan süt çiftliklerinden temin ediyoruz. Sütlerin kontrolleri veterinerimiz ve gıda mühendislerimizin sorumluluğundadır. Çiğ süt kabul kriterlerimize uygun olan sütler, işletmeye alınmaktadır.
Çiğ sütte, hayvandan insana geçen; tüberküloz, brusella gibi hastalık yapıcı mikroplar ve hayvandan süte geçen; antibiyotik kalıntısı ve toksik maddeler bulunur. Aldığınız sütün bunları içerip içermediği bilinemez. Çiğ süt kaynatılsa dahi bu risklerin tamamı yok edilemez ve kaynatılan sütün protein yapısı bozularak içerdiği vitaminler kaybolur. Sütün içerdiği vitamin ve proteinleri korumak, hastalık yapıcı mikrop ve maddelerden arındırmak için pastörize edilmesi çok önemlidir. Sakıpağa süt ürünleri pastörize sütlerle üretilir.
Sakıp Ağa’nın 1920’li yıllarda kullandığı sütlü tatlı tarifleri ile ürettiğimiz sütlü tatlılarımız, en kaliteli ham maddeler kullanılarak ve bol sütle üretilmektedir. Tatlılarımız eski yöntemlerden şaşmadan ve herhangi bir kıvam arttırıcı, koruyucu katkı maddesi kullanılmadan üretilmektedir.
Evet, ürünler doğru koşullarda muhafaza edilmediği takdirde erken bozulabilir. Ürünün saklama koşulları veya ambalaj açıldıktan sonra karşılaştığı mikroorganizma yoğunluğuna göre bozulma hızı farklılık gösterecektir. Soğuk zincir, üretilen tüketim maddelerinin besleyici özelliklerini yitirmeden, bozulmadan tüketiciye ulaşabilmeleri ve ömrünü tamamlayabilmeleri için belirli sıcaklık değerlerinde muhafaza edilmesidir. Herhangi bir noktada belirlenmiş bu ısı şartlarının bozulması, soğuk zincir kırılması anlamına gelir ki bu da ürünün raf ömründen önce bozulması ile sonuçlanır. Süt ve süt ürünleri yüksek riskli gıdalardır, muhafaza koşullarına uymak çok önemlidir. Ürünlerin ambalajlarında yazılı bulunan son tüketim tarihi, ambalajı açılmamış ve soğuk zinciri kırılmamış ürünler için geçerlidir. Açtığınız ürünün tüketeceğiniz miktarını, temiz bir kaşık yardımı ile sofraya çıkarır, kalanını ambalajında ve ağzı kapalı şekilde buzdolabına geri kaldırırsanız daha uzun süre kullanabilirsiniz.
Sakıpağa Yoğurt, sadece taze inek sütü ve maya içerir. İçinde hiçbir koruyucu, kıvam arttırıcı veya katkı maddesi bulunmaz. İşletmede tüm üretim son teknoloji havalandırma sistemi kullanılarak, hepa filtrelerden geçirilen ve temizliği mikrobiyolojik analizlerle doğrulanan, pozitif basınçlı ortam havasında yapılmaktadır. Sakıpağa yoğurtları el değmeden, tamamen hijyenik bir ortamda hazırlanıp paketlenir. Bu sayede ürünlerde herhangi bir bulaşma veya üreme gözlenmez ve daha uzun süre tazeliğini korur.
Sütün içinde bulunan süt yağı tanecikleri sütün üzerinde birikerek kaymak yapar. Bu süt yağı taneciklerini sütün tamamına, eşit miktarda yayma işlemine “Homojenizasyon” denir. Homojenize edilmiş sütten yapılan yoğurtların üzerinde kaymak oluşmaz. Bu işlem yoğurdun doğallığını ve özelliğini kesinlikle bozmayan, lezzeti arttıran bir uygulamadır.
Light Yoğurt yağ oranı düşük, protein değeri yüksek ürünümüzdür. Dolayısıyla her yaş grubu tarafından güvenle tüketilebilir.